Spaghettini met spitskool

IMG_4780

Dit recept is van mijn moeder en dat maakte ze voor ons als ze wist dat we weinig tijd hadden om te eten. Met maar vier ingrediënten is het lekker snel om te maken, maar wel erg smaakvol!

Je hebt nodig:
– 2 kipfilets in blokjes (gemarineerd in satékruiden)
– 150 gram spaghettini
– een halve spitskool
– chilisaus

Oké, ik smokkel hier wel een beetje met de vier ingrediënten want je moet de kip ook nog marineren. Het lekkerste is het als je dit de dag ervoor doet. Ik probeer zo min mogelijk pakjes en zakjes te gebruiken, maar hiervoor gebruikte is het zakje marinademix saté van Conimex, aangevuld met een theelepel sambal.

IMG_4778

Kook in een pan met kokend water de spaghettini net niet gaar. Snij ondertussen de spitskool doormidden en haal de dikke, bittere kern eruit. Vervolgens snij je dunne, lange repen en haal je eventueel de vergeten bittere stukken er uit. Snij de langste stukken nog een keer door. Zet een wokpan om het vuur en laat heet worden zonder olie. Doe de kipfilet hierin en bak aan alle kanten. Voeg de spitskool toe en laat slinken. Als het goed is, is de pasta nu ook klaar. Giet het af en doe bij de kip en spitskool. Roer goed door, laat nog een minuutjes staan en je bent klaar om te eten. Voor het lekkerste resultaat doe je er wat chilisaus op.

(Visited 105 times, 1 visits today)