Pasta met pompoensaus en boerenkool

1-1-IMG_6388

Vorige week maakte ik voor het eerst een recept met pompoen.. en ik vond het heerlijk! Maar ik had nog een halve flespompoen over dus maakte ik ook gelijk een tweede recept.

Dit heb je nodig
2 personen
een halve flespompoen/200 gram pompoenpuree
80 gram gesneden boerenkool
100 gram kastanjechampignons
een teentje knoflook
een eetlepel kookroom
pastawater
zout & peper
snufje tijm
140 gram spaghetti

Dit ga je doen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de pompoen in kwarten en haal de pitten er uit. Bak de pompoen 30 – 40 minuten tot het vlees zacht is. Nu kan je het er gewoon uitschrapen en af laten koelen.

Zet een pan water op met zout en kook hierin de spaghetti bijna gaar. Let op: bewaar wat pastawater!
Snij ondertussen de champignons en snipper de knoflook. Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin de champignons, knoflook en boerenkool een paar minuten. Voeg dan de pompoenpuree en kookroom toe. Nu doe je het pastawater er bij. Pastawater maakt de saus romiger en geeft het de juiste consistentie. Ik had 3 eetlepels nodig, maar je kan het aanpassen aan je eigen smaak. Als laatste breng je het op smaak met zout, peper en tijm. Doe de bijna gare spaghetti in de saus, roer het goed door en bak het nog eventjes. Eetmakelijk!

Tip: gooi de overgebleven pompoenpuree niet weg! Je kan het gebruiken voor gebakjes, pannenkoeken en natuurlijk nog meer pastasaus.

(Visited 169 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Q3vZ8P It as really a nice and helpful piece of info. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  2. I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back in the future. Cheers

Comments are closed.